[O1] Kontrolka świec żarowych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mr.scary
    Classic
    • 2009
    • 37

witam,

tak sobie czytam wyniki spalania i chyba muszę stwierdzić że z moim silnikiem jest coś nie tak. Nie jeżdzę ostro, a raczej spokojnie - i ostatnio w wawie wykręciłem 8 l/100.....Wydawało mi się, że samochód (nowy od 3 miesięcy) powinien po przejechaniu kilku tysięcy mniej palić...a tu coraz więcej....
  • rafau12
    Drive
    S_OCP Member
    • 2008
    • 63

Czołem,

zauważyłem dziś u siebie dziwny objaw, mianowicie w trakcie jazdy zapaliła mi sie kontrolka ("spirala") od świecy żarowej na obrotomierzu i zaczęła pulsacyjnie migać, za jakiś czas zgasła zeby po około 30 minutach znowu sie włączyć, włączenie/wyłącznie silnika nic nie dało. Po czym znowu zniknęło. Co może być przyczyna ? świece żarowe raczej w trakcie jazdy używane nie są. Na prace silnika (póki co) żadnego wpływu nie zauważyłem, moc jest, silnik pracuje równo, nic nie dymi ani nie kopci.

pozdr
    Rafal

Komentarz

• Arek
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 3143

rafau12,
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...t=5036&start=0 myślę że to będzie to
      -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• Casper
        Rider
        S_OCP Member
        • 2008
        • 649
        • Audi

rafau12, dokładnie tak jak w temacie który wskazał Arek, miałem to samo, światła stopu cały czas mi się świeciły, wymiana czujki i po problemie
        Była 1.9 TDI AHF Elegance
        190KM/395Nm

Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
        277KM/561Nm

Perfect Service by DGW

Komentarz

• rafau12
          Drive
          S_OCP Member
          • 2008
          • 63

dzisiaj ten objaw nie pojawił się ani razu, dziwna sprawa ;-) co ciekawe światła stop działają i działały jak należy, chyba jedyne wyjście to przejechać się na VAG'a

Komentarz

• pawel_krk
            Drive
            S_OCP Member
            • 2008
            • 41

nie wiem ile w tym prawdy, ale mnie powiedzieli że kontrolka moiga również jeśli spalą się w którymś ze świateł wszystkie żarówki - np. w przednich lampach postojówka i drogowe. u mnie by się zgadzało bo nie działają mi żarówki tylne - stopu i drogowe....

:idea:

[ Dodano: Wto 29 Kwi, 08 10:58 ]
            wymieniłem żarówki i kontrolka ucichła...więc działą :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...